Praktijk voor Logopedie Anna Paulowna eo

 

 

                            

                                 

  Home            

Even voorstellenÖ

ik ben Esther Bloemraad-Teeuwen

In 1994 ben ik afgestudeerd als logopedist/akoepedist aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn afstuderen heb ik een aantal jaar gewerkt op de Regenboogschool in Den Helder. Een school voor moeilijk lerende kinderen (MLK). Ook ben ik ruim veertien jaar mede-praktijkhouder geweest van een logopediepraktijk in Anna Paulowna. Om onze cliŽnten nog beter te kunnen behandeling/begeleiden zijn Ramona en ik vanaf 1 januari 2010 samen de huidige praktijk gestart.  Hier ben ik op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag werkzaam.

Na de eerste jaren vooral met kinderen gewerkt te hebben is mijn interesse ontstaan voor lees- en schrijfproblemen en dyslexie. In 2001 ben ik mezelf echt gaan specialiseren in deze problematiek. Vanaf begin 2007 ben ik een samenwerkingsverband aangegaan met een geregistreerd orthopedagoog waardoor het voor cliŽnten mogelijk werd binnen onze praktijk een dyslexieonderzoek (incl. dyslexieverklaring) af te nemen.
Sinds januari 2007 ben ik lid van de kwaliteitskring Dyslexie Noord Holland. Ook ben ik geregistreerd in het dyslexiedeskundigenbestand van onze beroepsvereniging, NVLF. In juni 2011 heb ik de tweejarige Master SEN Dyslexiespecialist. Door het afronden van deze studie is er binnen de praktijk nog meer expertise op het gebied van de begeleiding van leerlingen met lees- en spellingproblemen en dyslexie. Ook het begeleiden van kinderen die in aanmerking komen voor de vergoede dyslexiezorg behoort tot mijn mogelijkheden en sta ik geregistreerd als medebehandelaar bij het Kwaliteitsinstituut Dyslexie.

In mei 2016 is het ruim tweeŽntwintig jaar geleden dat ik ben afgestudeerd als logopediste. Ik doe mijn werk nog steeds met ontzettend veel plezier!

Ik ben Ramona; logopediste, praatjuf en babbelmevrouw

Ruim tien jaar geleden heb ik in 2000 de opleiding tot logopediste afgerond. Sinds augustus 2002 ben ik, na verschillende werkplekken, de logopediepraktijk in Anna Paulowna komen versterken.

Sinds 1 januari 2010 hebben mijn collega Esther en ik met veel enthousiasme onze nieuwe praktijk geopend in Kruiswijk te Anna Paulowna met een nieuwe naam en logo. Ik ben in Anna Paulowna werkzaam op de dinsdag en woensdag en sinds september 2012 ben ik op donderdag in onze nieuwe dependance in Wieringerwerf werkzaam.

Intussen heb ik verschillende vervolgopleidingen en cursussen gedaan op het gebied van Sensorische Integratie, spraak- en taalontwikkeling, afwijkende mondgewoonten en heb ik mij verdiept in de Preverbale Logopedie voor baby's en jonge kinderen.

Naast het behandelen van kinderen vind ik het ook heel leuk om met mijn beroep en onze praktijk bezig te zijn. Momenteel richt ik mij op de toekomst in de telelogopedie met Tinyeye en hoop ik hier een leuke en doelmatige invulling op de logopedische behandeling aan te kunnen geven.

Ik vind het leuk om op verschillende manieren bezig te zijn met mijn beroep als logopediste en als logopediste heb ik in de loop van de jaren verschillende grappige benamingen verzameld!

 

Mijn naam is Linda Kries-Tuin

Sinds februari 2010 ben ik afgestudeerd als logopediste aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Mijn afstudeerstage heb ik bij praktijk voor logopedie Anna Paulowna eo afgesloten en voldaan. Tijdens deze stage periode heb ik enorm veel geleerd! Zowel over theorie als in de praktijk. Ondertussen heb ik de afgelopen periode verschillende cursussen gevolgd. Zo heb ik mij gespecialiseerd op gebied van afwijkende mondgewoonten en afwijkend slikken. Daarnaast ben ik ook gespecialiseerd in de begeleiding van lees- en spellingproblemen en kinderen met dyslexie. Met mijn collega Hiltje heb ik een paar maanden geleden de cursus Lax Vox gedaan. Op deze manier kunnen we mensen met stemproblemen nog beter helpen en begeleiden. Kortom logopedie is een gevarieerd beroep waar ik veel plezier aan beleef.

Op dit moment werk ik dinsdag voor de praktijk in Hippolytushoef en op woensdag, donderdag en vrijdag ben ik in Anna Paulowna werkzaam. 

 

Ik ben Hiltje Muller

In juli 2013 ben ik afgestudeerd als logopediste aan de Hanzehogeschool te Groningen. Tijdens de opleiding heb ik drie stages afgerond. Ik heb stage gelopen in twee verschillende vrije vestigingen. Hier heb ik veel ervaring op gedaan met het behandelen en onderzoeken van kinderen (maar ook volwassenen) met spraak-/taalproblemen, lees- en spellingsproblemen, stemproblemen en afwijkend mondgedrag. Ook heb ik een stage gedaan in het Cluster 3 onderwijs, onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen.

Vanaf 1 mei 2014 ben ik met veel plezier vier dagen werkzaam in praktijk voor logopedie Anna Paulowna e.o. Op maandag, dinsdag en woensdag werk ik in Anna Paulowna en op donderdag ben ik in Hippolytushoef werkzaam.

Het werken als logopediste vind ik enorm leuk en uitdagend, alleen al omdat ik met veel verschillende kinderen, ouders en andere disciplines in aanraking kom. Ik vind het leuk om een kind te leren kennen tijdens de behandelingen en steeds weer een passende manier te vinden om het kind optimaal te kunnen ondersteunen. Als logopediste leer je elke dag weer nieuwe dingen.
Bij mij in de behandeling staat voorop dat logopedie leuk moet zijn en dat een kind zich op zijn of haar gemak voelt tijdens de behandeling. (Zelf)vertrouwen is een belangrijke voorwaarde voor communicatie en ook voor ontwikkeling. Ook is hierdoor motivatie om te oefenen vaak groter, wat ontzettend belangrijk is voor het verloop van een succesvolle behandeling.


 

Mijn naam is Charity Wetsteen

In juni 2016 ben ik afgestudeerd als logopediste aan de Hogeschool van Utrecht. Tijdens de opleiding heb stage gelopen op verschillende plekken. Ik heb in het tweede jaar stage gelopen bij praktijk voor logopedie Anna Paulowna en omgeving. Hier heb ik veel ervaring op gedaan met het behandelen en onderzoeken van kinderen met spraak-/taalproblemen, lees- en spellingsproblemen en afwijkend mondgedrag. Verder heb ik stage gelopen in het Cluster 2 onderwijs, onderwijs voor slechthorende/dove kinderen en kinderen met een spraak-/taalontwikkelingsstoornis. In mijn afstudeerjaar heb ik de minor Nederlandse gebarentaal gevolgd.
Het leukste aan het beroep als logopedist is dat je ieder half uur een andere cliŽnt ziet waardoor er veel afwisseling op een werkdag is. Voor iedere cliŽnt wordt er een behandelplan op maat gemaakt. Dit maakt het werk erg variŽrend en is hierdoor nooit saai! Verder vind ik het super leuk om met kinderen te werken, omdat het altijd een uitdaging is om de kinderen gemotiveerd en betrokken te houden tijdens de behandeling.

In de praktijk voor logopedie Anna Paulowna e.o komen verschillende doelgroepen. Hierdoor is het werken in de praktijk erg variŽrend en leer je iedere dag weer bij. Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan! Vanaf 22 augustus 2016 zal ik vier dagen werkzaam zijn bij Praktijk voor logopedie Anna Paulowna en omgeving. De maandag en vrijdag werk ik op de locatie in Wieringerwerf, op dinsdag in Middenmeer en op de donderdag in Anna Paulowna.

 

 

 

 Wie zijn wij ?

 Logopedie

  Behandeling

Specialisaties

  Contact

 Praktijknieuws

  Logopedie nieuws